Du är här

Klient

Vändpunkten är ett HVB/Stödboende som alltid jobbar med individen i fokus. Vi försöker ha ett förhållningssätt som ger känslan att "vi gör resan tillsammans". 

Vi har nära samarbete med Säviks behandlingshem vilket innebär att man kan bo på Vändpunken och genomg en KBT behandling dagtid på behandlingshemmet.

Vi har en humanistisk filosofi som går som en röd tråd i verksamheten. Vi ligger natursjönt vid sjön ljustern och har eljusspår och golbanan som närmaste grannar vilket är en stor bonus när du genomgått behandling eller av andra anledningar har en placering som ger mer fritid.   

Vi står för en strukturerad rehabilitering med tanke om hjälp till självhjälp. Det är viktigt att du har en egen drivkraft till att vilja något med ditt liv eller åtminstone en öppenhet för att under tiden hos oss finna vilja, styrka och drivkraft mot en bättre tillvaro. Vi tycker träning och kost är ett viktigt inslag och stöttar dig att komma igång med det så snart behandlingsplanen tillåter det. Vi erbjuder träningskort på sjönvikshallen som ligger på området där det finns tillgång till både gym och simhall.

Du kan komma till oss genom socialtjänten, arbetsgivare eller på kontraktsvård/vårdvistelse från kriminalvården.

Vi erbjuder en trygg och drogfri miljö och har bemanning dygnet runt. Drogfriheten är central för oss och nyckeln till ett lyckat resultat. Därför drogtestar vi de boende regelbundet för att skapa en god miljö.