Vårt erbjudande

Behandling/Inslussning

Vändpunkten erbjuder stödboende med möjlighet till KBT behandling för vuxna män med missbruk, beroende och kriminalitet. Vi har också möjlighet att köpa in utredningstjänster från psykolog. Vi har även inslag som  kriminalitetsprogram, återfallsprevention, Nada akupunktur, MI och KBT. Vi tar emot klienter både från socialtjänst, kriminalvård och arbetslivet

 

Boende

Vändpunkten HVB ligger på Sjönviksområdet vid sjön Ljustern. Naturskönt område och ljusa fina lokaler bidrar till att skapa en harmonisk plats att landa på.  Tio platser samt möjlighet att utöka antal vid behov. I byggnaden finns personal dygnet runt samt gemensamhetsytor för de boende och personal att umgås.

Sysselsättning

Det är viktigt med en bra sysselsättning som är anpassad till de boendes olika nivåer av motivation och färdighet. Dessutom krävs det sysselsättning för att etablera sig i samhället.

Vändpunktens HVB/stödboende i Säter

Vändpunkten är ett stödboende med möjlighet att lägga till KBT behandling på Säviks behandlingshem. Vi  arbetar med att vägleda de boende tillbaka in i samhället efter individens egna förutsättningar. Vi arbetar med hela människan både beroende/kriminalitet, möjlighet att lägga till utredning av psykolog men också den fysiska där vi när behandlingsplanen tillåter stöttar klienten att komma igång med fysisk aktivitet utifrån deras egna förutsättningar.

Vi vänder oss till vuxna män med olika behov.